REGULAMENTUL OFICIAL

de organizare şi desfaşurare a evenimentului

“RUN for LIFE – ediţia I-a”

10 martie 2018, Parc Al. Ioan Cuza, Bucuresti, Sector 3

SECŢIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

“RUN for LIFE – ediţia I-a” (denumita in cele ce urmeaza “Competitia”) este o competitie caritabila organizata de Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului in parteneriat cu asociaţiile Club Sportiv Ro Club Maraton si Elite Running.

Competitia isi propune sa fie o pledoarie pentru viata, sanatate, solidaritate umana si pentru lupta impotriva maladiei secolului XXI, cancerul.

Regulamentul Oficial al Competitiei (denumit in continuare Regulament Oficial) este intocmit şi va fi facut public conform legislaţiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.runforlife.ro şi la locul de desfaşurare a Competiţiei.

Prin participarea la aceasta Competiţie, participanţii sunt de acord sa respecte şi sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament Oficial şi ale legislaţiei in vigoare aplicabile.

SECŢIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFAŞURARE A COMPETIŢIEI

2.1. Data şi locul desfasurarii Competiţiei

Competitia va avea loc in ziua de sambata, 10 martie 2018, incepand cu ora 09:00, in Bucureşti, pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Zona de start/sosire şi aria de concurs sunt marcate pe harta afişata pe acest site.

Startul şi sosirea in/din competitie vor fi amenajate pe aleea din fata “scenei mari” (aleea perpendiculara pe aleea de langa lac) din imediata apropiere a podului (peste lac) de pe strada Liviu Rebreanu. Festivitatea de premiere va fi amenajata intr-un loc care va fi comunicat ulterior.

Pe durata desfaşurarii Competiţiei, intre orele 09:00 şi 13:30, accesul pe aleile pe unde se vor desfaşura probele va fi partial restrictionat. Traseul de desfasurare a intrecerilor va fi insemnat cu banda de delimitare şi va avea in anumite puncte stabilite anterior persoane din partea organizatorilor, arbitri de traseu. Aceştia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului in deplina siguranta de catre toti competitorii.

Competiţia se desfaşoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 4 din prezentul Regulament.

SECTIUNEA 3. CURSELE COMPETITIEI. TRASEUL DE CONCURS. CATEGORII.

3.1. Cursele competitiei

Aceasta competiţie se adreseaza pasionaţilor de sport si miscare in aer liber, a caror stare de sanatate le permite o alergare pe una din distanţele menţionate mai jos.

Competiţia va cuprinde 3 curse distincte:

 • Semimaraton RUN for LIFE – 21.1 km
 • Cursa 10 km
 • Cursa 3.7 km

Cursele “Semimaraton RUN for LIFE” si “Cursa 10 km” vor fi numite in continuare curse competitive.

3.2. Categorii de varsta

Categoriile de varsta pentru cursele competitive:

 • 18 – 34 ani (nascuti intre 11.03.1983 si 10.03.2000) masculin si feminin
 • Peste 35 ani (nascuti pana pe 10.03.1983 inclusiv) masculin si feminin

3.3. Traseul de concurs

Traseul de concurs va fi amenajat pe aleile din parc si din jurul lacului si va fi semnalizat de catre organizatori prin garduri, conuri si benzi de delimitare şi va fi supravegheat de arbitri de cursa, amplasaţi in diferite puncte ale traseului.

In zona start/sosire traseul va fi securizat prin garduri de delimitare.

Trasee curse:

 • Semimaraton – 1 x bucla scurta + 5 x bucla lunga
 • Cursa 10km – 1 x bucla scurta + 2 x bucla lunga
 • Cursa 3.7km – 1 x bucla lunga

Distante:

 • bucla scurta – 2.6 km
 • bucla lunga – 3.7 km

Hartile celor 2 bucle pot fi vizualizate aici.

SECŢIUNEA 4. MECANISMUL COMPETIŢIEI

4.1. Eligibilitate

Aceasta competitie se adreseaza adultilor care se vor intrece pe trasee stabilite de organizatori in functie de varsta si pregatirea participantilor.

Participantii trebuie sa fi implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii competitiei (inclusiv) si sa fie apti din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

4.2. Inscriere

O persoana eligibila conform articolului 4.1 se poate inscrie la una din probele competitiei, completand formularul online de pe site-ul www.runforlife.ro pana pe data de 02.03.2018. Pentru ca inscrierea sa fie validata plata trebuie facuta pana pe 05.03.2018. Dupa aceasta data toate inscrierile nevalidate (pentru care nu s-a efectuat plata) vor fi anulate.

Nu este permisa inscrierea unei persoane la mai multe probe.

Dupa aceasta data, in limita locurilor ramase disponibile, doritorii se vor putea inscrie la punctul de ridicare a kit-urilor de participare in perioada 07 – 09.03.2018.

In ziua desfasurarii concursului nu se fac inscrieri si nici modificari ale inscrierilor existente (schimbarea numelui participantului, schimbarea cursei etc.).

Numarul inscrierilor este limitat, dupa cum urmeaza:

Numar maxim de participanti
Semimaratonul RUN for LIFE 200
Cursa – 10 km 200
Cursa – 3.7 km 100

4.3. Taxa de inscriere

Taxele de inscriere sunt detaliate aici.

Taxa se va achita:

 • in contul RO57BACX0000000877267000, deschis la Unicredit Bank, beneficiar Asociatia Elite Running.
 • online, cu card, pe runforlife.ro sau in link-ul primit prin email la inregistrarea pe site.

Plata taxei de inscriere se face in momentul inscrierii online sau in maximum 3 (trei) zile lucratoare de la data completarii formularului online. Neplata taxei de participare in termenul stabilit va duce la invalidarea inscrierii, locul de participare al neplatitorului devenind vacant pentru un alt participant.

4.4. Validarea concurentilor si ridicarea numarului, chip-ului de cronometrare si a kit-ului

O persoana care este inscrisa, in conditiile articolului 4.2, va trebui sa se prezinte la locul de ridicare a kit-urilor, conform programului evenimentului, pentru ridicarea numarului de concurs, a chipului de cronometrare (lipit pe spatele numarului pentru participantii la cursele competitive) si a kit-ului de participare. Pentru a fi validata si a ridica cele de mai sus, persoana va prezenta un act de identitate (pasaport, carte de identitate sau permis de conducere) si declaratia pe proprie raspundere semnata.

Declaratiile pot fi printate si semnate dupa inscrierea online sau vor fi completate si semnate la locul de ridicare a kit-ului, inainte de ridicarea acestuia.

Odata ridicate chip-ul de cronometrare (la cursele competitive) si numarul de concurs, concurentul este validat pentru participarea la cursa. Numarul si chip-ul nu pot fi transmise unei alte persoane.

Programul si detaliile privind ridicarea kiturile de concurs se gasesc pe pagina Ridicare kituri. Dupa ora limita de predare a kiturilor, ridicarea numarului de concurs si a kit-ului nu mai este permisa, acestea ramanand la dispozitia organizatorului.

Kit-ul de concurs nu se poate trimite prin posta sau curieri.

4.5. Declaraţia pe propria raspundere

Toţi concurenţii vor completa şi semna o declaraţie pe propria raspundere ca sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.

4.6. Conditii de participare la cursa

Un concurent validat trebuie sa se prezinte la start la locul, in ziua si ora stabilite.

Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament. Echipamentul de alergare trebuie sa fie corespunzator condiţiilor meteorologice de la ora de desfaşurare a competiţiei (inclusiv incalţaminte adecvata) si decent (sa respecte normele morale).

Recomandam concurenţilor sa poarte tricoul oferit in kit-ul de participare in semn de sustinere pentru cauzele competitiei RUN for LIFE.

Numerele de concurs se vor amplasa pe echipamentul de alergare, in zona pieptului/abdomenului pe partea din fata, astfel incat sa fie vizibile.

Participantul va trebui sa respecte intocmai regulamentul cursei, incluzand regulile de fair-play (vezi Sectiunea 6), traseul cursei (sa treaca prin punctele de control), regulile privind aruncarea gunoaielor, precum si indicatiile persoanelor implicate in organizarea si desfasurarea cursei (comisarilor de cursa, personalului medical, de securitate, paza contra incendiilor). Daca participantul nu respecta, orice persoana implicata in organizarea si desfasurarea cursei, il poate descalifica.

Concurentii trebuie sa-si dozeze efortul in conformitate cu starea proprie de sanatate si pregatirea lor fizica la momentul cursei.

In cazul in care se afla in dificultate (hipo/hiper tensiune, ameteala, deshidratare, orice stare de rau) sau vede un alt alergator aflat in dificultate, orice participant va cere de indata ajutor doar autoritatilor sau persoanelor implicate in organizarea si desfasurarea cursei.

4.7. Start si limite de timp

Ora de start Timp limita Loc Start
Semimaratonul RUN for LIFE 09:30 3h00m Zona START/SOSIRE
Cursa – 10 km 09:30 1h45m Zona START/SOSIRE
Cursa – 3.7 km 11:30 0h40m Zona START/SOSIRE

4.8. Stabilirea rezultatelor

La cursele competitive (semimaraton si cursa 10 km) la trecerea liniei de sosire se va cronometra electronic timpul in care fiecare participant va reuşi sa parcurga intregul traseul. “Clasamentul oficial” este alcatuit pe baza “timpului oficial” inregistrat pentru fiecare alergator. “Timpul oficial” se masoara din momentul startului oficial (timp 0h00m00s) pana in momentul trecerii liniei de sosire.

La Cursa – 3.7 km la sosire se vor inmana biletele in ordinea sosiri. Cu aceste biletele participantii se vor deplasa la locul de inregistrare a sosirilor. Aici se vor intocmi clasamentele in functie de ordinea sosirilor.

Clasamente:

 • pentru cursele competitive (semimaraton, 10km) se vor face clasamente pe categorii de varsta (masculin, feminin), conform sectiunii 3.2.
 • pentru cursa 3,7 km se va face clasament open(masculin, feminin)

4.9. Retragerea din competitie sau neprezentarea

In cazul retragerii din competitie sau neprezentarii, rambursarea taxei nu este posibila.

Pentru cei retrasi, kit-ul de concurs va putea fi ridicat doar in perioada de ridicare kituri de la locul de distribuire a kit-urilor (07 – 09.03.2018). Dupa aceasta perioada nu se vor mai distribui kit-uri de concurs celor retrasi / neprezentati.

4.10. Modificarea inscrierii

Modificarea unei inregistrari (schimbarea de persoane, trecerea de la o proba la alta) este posibila pana pe data de 26.02.2018 printr-o cerere trimisa pe adresele oficiale din pagina de contact. Orice modificare a inregistrarii va fi taxata cu 25 lei.

Banii colectati din schimbarea probelor vor fi directionati integral catre o cauza caritabila.

4.11. Arbitri de traseu

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasaţi arbitri de traseu ce vor purta veste distinctive. Ei vor supraveghea respectarea traseului de catre concurenţi si vor inregistra trecerile concurentilor prin punctele respective. La sfarşitul cursei, aceste date vor fi cumulate şi se va verifica numarul de treceri ale fiecarui concurent prin punctele de verificare. Daca unul dintre concurenţi nu a cumulat numarul total de treceri prin toate punctele de control, atunci concurentul respectiv va fi descalificat.

Daca un arbitru de cursa va observa o tentativa de “taiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

De asemenea, arbitrii de traseu dau indicatii ce tin de traseu, regulament sau situatii de urgenta

Cursele vor beneficia si de prezenta unor arbitri mobili care se vor deplasa cu biciclete.

4.12. Voluntarii

Cursele vor beneficia de asistenta mai multor voluntari instruiti care vor oferi participantilor urmatoarele:

 • servicii la punctele de alimentare / hidratare
 • ajutor la nevoie
 • indrumare pe traseu
 • interventie in caz de nevoie
 • preventie
 • asigurarea comunicarii in caz de urgenta

SECŢIUNEA 5. TITLURI SI PREMII

La sosire, toţi participanţii vor primi medalii de finisher, iar ulterior vor putea descarca de pe website-ul competitiei diplome electronice de participare.

Ocupantii locurilor 1, 2 si 3 (open – masculin, feminin) la “cursa 3.7km”, precum si primii 3 clasati pentru fiecare categorie de varsta (vezi articolul 3.2) (masculin, feminin) la probele competitive (semimaraton si cursa 10km) vor primi diplome si premii.

Premiile acordate vor consta in produse oferite de catre sponsori.

Premiile ce nu sunt ridicate la festivitatea de premiere nu mai pot fi revendicate ulterior si nici nu pot fi trimise prin posta sau curier.

SECTIUNEA 6. FAIR-PLAY

Alergatorii vor avea o atitudine fair-play si vor respecta urmatoarele reguli:

 • vor folosi un limbaj si gesturi decente
 • vor manifesta respect fata de alergatori, voluntari, organizatori si public
 • vor alerga pe partea dreapta a sensului de alergare

Nerespectarea celor de mai sus atrage descalificarea din competitie.

SECTIUNEA 7. CONDITII ADMINISTRATIVE

7.1. Organizare

Organizarea evenimentului revine Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, împreuna cu partenerii săi, care pun la dispoziţie arbitrii şi voluntarii necesari bunei desfaşurări a competiţiei.

Pe durata desfaşurarii concursului, participanţii nu pot parasi traseul de alergare şi nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând şi culoarul de delimitare trasat de către organizatori şi marcat cu bandă. Participanţii care renunţă la cursa pe parcursul alergării sunt rugaţi să se prezinte în zona START/SOSIRE pentru a anunţa organizatorii despre acest abandon.

7.2. Puncte de hidratare / alimentare

Pe timpul desfăşurarii curselor şi la finalul acestora, în zona START/SOSIRE va exista un punct de revitalizare unde concurenţii se pot alimenta cu apă plată, fructe, biscuiţi, ciocolată şi glucoză.

7.3. Toalete

Toaletele sunt plasate in zona de START/SOSIRE si in anumite puncte ale traseului.

7.4. Siguranta competitiei

Treseul de alergare va fi delimitat prin garduri metalice, conuri si banda de demarcare.

Evenimentul va beneficia de:

 • 1 ambulanta cu cadre medicale specializate (in apropierea zonei START/SOSIRE)
 • jandarmi si/sau politie locala
 • voluntari – pe tot traseul, in special in zonele cheie si in punctele de hidratare, vor fi voluntari instruiti imbracati cu echipament distinctiv

7.5. Sustinatori

Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului, dar in afara rutei de alergare.

7.6. Dispozitii finale

In conformitate cu legislaţia in vigoare, Organizatorii vor face publice numele caştigatorilor şi premiile acordate in cadrul acestei Competiţii. Lista caştigatorilor va fi publicata dupa data de 12 martie 2018 pe site-ul www.runforlife.ro.

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor/ caştigatorilor la prezenta Competiţie şi sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaraţiei participanţilor pe propria raspundere şi legislaţiei in vigoare.

Concurenţilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi sau gunoaie in zona de desfaşurare a competiţiei, sub sancţiunea descalificarii din competiţie. Aceştia vor putea folosi fie coşurile de gunoi amplasate in parc, fie sacii menajeri puşi la dispoziţie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deşeurilor şi depunerea acestora in containerele aflate in zona parcului.

Organizatorii işi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competiţiei cu obligativitatea anunţarii modificarilor intervenite pe site şi la locul de desfaşurare a competiţiei.