CANCERUL DE COL UTERIN POATE FI PREVENIT, ALEGE SĂ TRĂIEŞTI! 

Conform analizei Institutului National de Sănătate Publică, România are cele mai înalte rate de incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin din Europa. Mortalitatea mare este explicabilă prin faptul că, în România, femeile ajung la medic în stadiile tardive ale bolii, când cancerul este invaziv. O dată la 2 ore o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat şi prevenit cu ajutorul efectuarii periodice a testului Babeş-Papanicolau.

În fiecare an, în ţara noastră, 4000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin şi peste 2000 de femei mor anual din cauza acestei boli.Cancerul nu doare, însă  vestea că ai cancer este foarte dureroasă.Este dureros să afli că viaţă aşa cum o ştiai nu mai poate fi la fel, că feminitatea iţi este pusă în pericol, că poate nu mai poţi fi aceeaşi soţie şi mamă bună. Conştientizarea acestui fapt vine în sprijinul Campaniei de prevenţie şi diagnosticare a cancerului de col uterin care, în baza unui protocol de colaborare între Patriarhia Româna şi Institutul Oncologic Fundeni a debutat la începutul acestui an.

Beneficiarele  fondurilor strânse prin intermediul acestui eveniment sunt femeile suspecte de cancer de col uterin pentru care se încearca achiziţionarea unui videocolposcop, aparat necesar unor investigaţii suplimentare pentru femeile a caror rezultat la testul Babeş-Papanicolau nu a fost unul conform.

Împreună putem învinge cancerul! Aleargă pentru viaţă la Semimaratonul “Run for Life 2018”!