Povestea Crosului RUN for LIFE

Ediția I –  01 iunie 2022

Din dorința de a celebra VIAȚA și de a ne bucura alături de copii, în data de 1 iunie 2022, în Parcul Tineretului din București, a fost organizată prima ediție a crosului Alerg din iubire pentru VIAȚĂ.

A fost un eveniment viu, plin de viață, la care 120 de persoane au venit să alerge din iubire pentru Viață:

 

  • copiii de toate vârstele s-au întrecut la cursele Copii pentru copii și, alături de părinții lor, la cursa necompetitivă Alergăm în familie;
  • adulții au susținut viața participând la cursele de o lungime de lac: Aleargă ca un bărbat! sau Femei pentru mame
  • senorii au parcurs Rondul trandafirilor, alergând sau plimbându-se la Cursa pentru senori.

Află cum a fost la prima ediție a Crosului Alerg din iubire pentru Viață.

 

Ediția a II-a – 7 octombrie 2023

375 de alergători – de la 5 până la 75 de ani – s-au aliniat la linia de start pe 7 octombrie 2023, în fața Arenei Naționale, la a-2-a ediție a crosului care a primit, între timp, un nou nume: RUN FOR LIFE!

Evenimentul a cuprins curse adaptate pentru toate vârstele și – pentru prima dată – un concurs de duatlon plin de energie și distracție. Adulții și adolescenții s-au întrecut la probe de 10 km, 5 km și 3 km, iar copiii între 5 și 14 ani – fie doar au alergat, fie s-au luat la întrecere la pedalat și alergat în cadrul probei de duatlon. 

La linia de start s-au alăturat și campioni renumiți, printre care Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, Béres Hunor, unul dintre cei mai buni triatloniști din România și Vlad Pop, primul atlet din istorie care a terminat 3 curse la 6633 Arctic Ultra.

Pe lângă bucuria de a face mișcare într-o zi însorită de toamnă, unii participanți au plecat acasă și cu premii consistente – o cină romantică la un restaurant renumit sau experiențe de relaxare la SPA pentru adulți, acces la teatru, muzee, activități sau escape room pentru copii. 

Dar în această zi nu a fost vorba doar despre premii, nici despre cine este cel mai bun, ci doar despre a face bine împreună! 

Fondurile strânse au atins 38.085 lei, contribuind la pachete și servicii esențiale pentru mame aflate în nevoie și nou-născuții lor.

Află cum a fost la a IIa ediție. RUN for LIFE

 

Ediția a III-a – 5 octombrie 2024

Ediția a III-a a crosului RUN for LIFE este programată pentru ziua de 5 octombrie 2024, pe aleea circulară care înconjoară Arena Națională din București. 

Evenimentul oferă o varietate de probe pentru toate vârstele și nivelurile de experiență, încurajând alergătorii să transforme fiecare pas într-un sprijin pentru viață.

Alergătorii cu experiență, care doresc să-și testeze limitele într-un mediu competitiv, să își demonstreze rezistența și viteza în timp ce sprijină o cauză nobilă sunt invitați să se înscrie la proba de 10 km.

Potrivită pentru alergătorii amatori și profesioniști, deopotrivă, proba de 5 km oferă o cursă mai lejeră, pe o distanță mai accesibilă. Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să alerge într-un mediu prietenos și să își testeze forma fizică.

Pentru cei care doresc să înceapă să alerge sau să își îmbunătățească nivelul de fitness, proba de 3 km este o alegere perfectă. Deschisă și pentru adolescenți, de la 13 ani, acesta este un pas excelent pentru a intra în lumea alergării.

Evenimentul oferă, de asemenea, distanțe adaptate vârstei pentru copii, începând de la 200 m pentru cei mai mici. Aceste probe pentru copii sunt concepute pentru a fi accesibile și distractive, încurajând copiii să se bucure de mișcare și să își dezvolte interesul pentru alergare, fiind necompetitive. 

Ediția a IIIa a crosului RUN FOR LIFE sprijină demersul de construire a  Centrului Maternal Life Call și vine în sprijinul femeilor însărcinate aflate în nevoie. Află mai multe despre CAUZA SOCIALĂ.

Crosul RUN for LIFE a evoluat dintr-o simplă idee într-un eveniment anual care reunește oameni de toate vârstele pentru a celebra viața și a susține o cauză nobilă. Fiecare ediție adaugă o nouă pagină în povestea acestui eveniment, demonstrând că împreună putem face o diferență semnificativă în viețile celor din jur. 

Înscrie-te acum și transformă fiecare pas într-un sprijin pentru viață!  Împreună susținem VIAȚA!