copii-la-iob

Denumirea generica de cancer acopera peste 200 de afectiuni caracterizate prin cresterea si diferentierea necontrolata a celulelor, aceasta boala fiind a doua cauza de deces din lume. In fiecare an, in intreaga lume se inregistreaza aproximativ sapte milioane cazuri noi de cancer. La nivel mondial, anual sunt diagnisticati cu cancer 250.000 de copii, dintre care 90.000 mor. Conform statisticilor, in Romania, aproximativ 5000 de copii sufera de cancer si an de an sunt diagnosticate 500 de cazuri noi, aceasta fiind a doua cauza de deces pentru intervalul de varsta 4-15 ani.

Datele statistice ne impacteaza si ne fac sa constientizam cat de importanta este sanatatea pentru fiecare dintre noi, insa statisticile nu pot exprima suferinta copiilor bolnavi de cancer si a familiilor lor. Copiii bolnavi de cancer sunt adevarati luptatori, sunt curajosi, sunt plini de speranta. Ei vor sa invete, vor sa se joace, vor sa traiasca.Sunt un exemplu de perseverenta, curaj si lupta pentru noi toti.Ne inspira sa fim mai buni, mai uniti in lupta impotriva cancerului. Ne dau putere si curaj.

Dincolo de faptul ca “Run for Life” este un indemn la un stil de viata sanatos si la unitate in lupta impotriva cancerului, ne propunem ca parte din fondurile stranse sa fie directionate catre amenajarea compartimentului post-anestezie din cadrul Institutului Oncologic Fundeni. Este necesara amenajarea unui spatiu dedicat copiilor carora li se efectueaza proceduri de RMN cu anestezie, respectiv, radioterapie cu anestezie .

Impreuna putem invinge cancerul! Alearga pentru viata la Semimaraton “Run for Life 2018”!